Menu
sluiten

01. Marktvraag

Nieuwe en competitieve suikerbietvariëteiten op de markt brengen, is een werk van lange adem. De reden hiervoor is het feit dat verschillende factoren bepalen of een nieuwe variëteit geschikt is voor een bepaald klimaatgebied.

Lees meer

02. Marktanalyse

We beginnen met een uitgebreide marktanalyse om de uitdagingen te identificeren die elk klimaatgebied met zich meebrengt op vlak van weersomstandigheden, bodemtype, behoeften van de suikerindustrie, en bedreigingen zoals ziektes, insecten, ...

Lees meer

03. Veredeling

Onderzoek begint bij het implementeren van de juiste traits of eigenschappen. De behoeften van de telers en de vereisten van de suikerindustrie moeten in de toekomstige genetica ingekruist worden.

Lees meer

04. Veldonderzoek

SESVanderHave test de aanpassingen van deze materialen, nu kruisingen of hybriden genoemd, onder verschillende omstandigheden.

Lees meer

05. Zaadproductie

Om de tijd tussen het eerste onderzoek naar de variëteit en de beschikbaarheid ervan voor telers te verkorten, begint de zaadpropagatie al tijdens de veldproeven.

Lees meer

06. Zaadverwerking

Na het oogsten van het suikerbietzaad is het nog lang niet klaar voor gebruik. Het zaad moet namelijk eerst nog door diverse behandelingsprocessen gaan voor het dat perfecte ronde blauwe zaadje wordt waarvoor wij wereldwijd bekend staan.

Lees meer