Menu
sluiten

SESVanderHave kan terugvallen op een brede basis van gespecialiseerde werknemers, van laborant tot machineoperator.

Door de ervaring en toegewijde aanpak van 600 werknemers over de hele wereld wordt niets aan het toeval overgelaten. En laat nu net dat de sterkte van SESVanderHave zijn als internationale topspeler.

In R&D

SESVanderHave investeert continu in onderzoeksprogramma’s die garant staan voor oplossingen op maat.

32 procent van de 600 SESVanderHave-werknemers is actief in onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling (R&D).

Daarnaast investeert SESVanderHave meer dan 18 procent van haar jaarlijkse omzet in R&D.

De belangrijkste doelstelling is de ontwikkeling van nieuwe variëteiten met:

- een nog hogere zaadkwaliteit

- een nog hoger opbrengstpotentieel

- betere afweersystemen tegen stressfactoren

- een nog betere resistentie tegen ziektes

Jaarlijks testen we 12.000 nieuwe genotypes.

Elk jaar zaaien we 1.000.000 nieuwe planten uit op de proefvelden.

In de fabrieken

De helft van onze werknemers is tewerkgesteld in een van de vier fabrieken die instaan voor de bewerking (processing) van de SESVanderHave-zaden. Onze fabrieken zijn gevestigd in Tienen (België), Kiev (Oekraïne), Calignac (Frankrijk) en in Alexeyevka (Rusland). Het bewerkingsproces omvat onder meer schoning, pillering, coating en verpakking. Elk zaadje dat de fabrieken verlaat, is het resultaat van de expertise en doorgedreven kwaliteit van SESVanderHave.

Lees hier meer over het bewerkingsproces in onze fabrieken.

In de sales

SESVanderHave heeft een uitgebreid network van verkoopteams. Zij zijn er om je te helpen bij het kiezen van de geschikte variëteit voor jouw veld!

Klik hier voor jouw lokale contactpersoon.

Ons Senior Management Team

Rob van Tetering – Chief Executive Officer

Sinds 2 oktober 2008 staat Rob Van Tetering aan het hoofd van SESVanderHave. Hij begon zijn carrière in de suikerbietensector bij het Nederlandse bedrijf D.J. Vanderhave, waar hij 9 jaar als International Sales Manager fungeerde. Nadien werd hij International Sales Director bij Advanta Seeds. In 2005 werd hij COO, Chief Operating Officer van SESVanderHave, waarna hij in 2008 het roer als CEO overnam.

Zijn rechterhand is het Senior Management Team, bestaande uit de Chief Financial Officer en General Manager Belgium, Christiane Vanleeuw, de General Manager France, Bruno Dequiedt, de Commercial Director, Bruno Vandamme, de Director Operations, Benny Jacobs en de R&D Director, Gerhard Steinrücken.

Christiane Vanleeuw - Chief Financial Officer en General Manager Belgium

Christiane Vanleeuw is de Chief Financial Officer van de SESVanderHave-groep. In het hoofdkwartier in Tienen is ze ook aangesteld als General Manager Belgium.

Christiane heeft meer dan 35 jaar ervaring in de financiële sector, personeelszaken en ‘legal management’. Haar carrière startte ze in 1981 bij Deloitte & Touche Brussel, een bedrijf gespecialiseerd in audit, accounting, tax & legal, consulting en financiële dienstverlening.

In 1985 startte ze bij SES en in 2005 trad ze toe tot het bestuur als Chief Financial Officer van de SESVanderHave-groep.

Bruno Vandamme - Commercial Director

Sinds 2009 bekleedt Bruno Vandamme de functie van Commercial Director binnen SESVanderHave.

Hij startte zijn carrière binnen het bedrijf echter al in 1990. Het toenmalige SES had enkele dochterbedrijven, waaronder het Belgische bedrijf SAPSA. Daar leidde Bruno de commerciële activiteiten in goede banen. Na drie jaar verhuisde hij naar het SES-hoofdkwartier, waar hij als Sales Manager verantwoordelijk was voor de verkoop van suikerbietenzaden.

In 1997 werd hij de Sales Manager die de verkoop in Centraal- en Oost-Europa voor zijn rekening nam.

Bruno Dequiedt - Seed Production Director en General Manager France

Bruno Dequiedt is de Seed Production Director van de SESVanderHave-groep. Daarnaast is hij ook aangesteld als General Manager France.

Hij begon zijn carrière in de suikerindustrie. Na 5 jaar in 1990, zette hij zijn loopbaan verder bij SES France.

Gedurende die tijd heeft hij al tal van functies bekleed in verschillende afdelingen van ons bedrijf, inclusief veldproefmanagement, productontwikkeling, zaadproductie en marketing en verkoop.

Benny Jacobs - Operations Director

Benny Jacobs begon bij Advanta in 1997 als Factory Manager, waarna hij in 2016 Operations Director werd. Sindsdien staat hij aan het hoofd van de fabriek en de afdelingen Logistiek, Veiligheid, Gezondheid en Milieu, Energie en de Technische Dienst.

In 1989 startte hij zijn carrière in de automobielsector bij VCST, waar hij als Proces Ingenieur en vervolgens als Project Manager werd tewerkgesteld.

Nadat hij ervaring opdeed als Logistics en Planning Manager bij Spaas Kaarsen in Hamont-Achel, vond hij in 1997 zijn weg naar SESVanderHave.

Gerhard Steinrücken – R&D Director

Gerhard Steinrücken startte zijn carrière als R&D Director bij SESVanderHave in 2014. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de plantenverdeling, waarvan hij de meeste jaren in de suikerbietensector doorbracht.

Voordat hij tewerkgesteld werd bij SESVanderHave, werkte Gerhard voor Syngenta CP AG. Hij begon er als Head of R&D Sugar Beet, een functie waarin hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van nieuwe suikerbietenvariëteiten. Later werd hij Head of R&D EAME, waarin hij de veredelingsoperaties van verschillende gewassen in goede banen leidde. Tot slot werd hij Head of Global Technologies waarbij hij instond voor de ontwikkeling van globale strategieën voor sleuteltechnologieën die toepasbaar zijn in de plantenveredeling.